HelloHalloWeen: tökre kifaragtuk magunkat!

Bár a helyzet vasárnap délután még nem volt túl bíztató, ami a csapatok létszámát illeti, november második napjára, vagyis hétfőre végül mégis összeállt öt csapat a Központi Kollégium lakóiból, hogy tököt – és kést – ragadván megküzdjenek az idei Tökfaragó Bajnoki címért.

A megmérettetés este nyolckor vette kezdetét az alagsori konferenciateremben: először tököt, aztán helyet és stratégiát választottunk, aztán némi rohangálás után összeszedtük a maradék elengedhetetlennek bizonyuló kellékeket: kanál, ceruza, bicska, sör… A feladat végrehajtására kerek egy óra állt a versenyzők rendelkezésére, amit minden egyes csapattag kemény munkával töltött.

Sokan már előre kiválasztották a tökre-faragandó mintát, de volt olyan csapat is, aki menet közben találta ki, milyen ornamentumot is szeretne tökbe vésni. A romok eltakarítása után – ami nem tartott sokáig, tekintve, hogy igyekeztünk ügyelni a tisztaságra – a csapatok kénytelen-kelletlen elhagyták a helyszínt, hogy átadják azt a zsűrinek (Rezes Vivien, Murvai Krisztina, Unger Bálint), akik természetesen nem lehettek jelen, míg a munkálatok folytak.

Nagyjából negyed órát vett igénybe, amíg meghozták a döntésüket, addig mi levakartuk magunkról a tökbelet és kiráztuk a hajunkból az indokolatlanul beleröpködő tökdarabkákat, majd valamivel tisztábban érkeztünk vissza az alagsorba, mint ahogy távoztunk.

A végeredmény így alakult:

Harmadik helyen végzett: Szakály Kristóf, Bódi Péter és Ihász Tamás

Második helyet ért el: Darabos Petra, Birkás Zsófia és Csincsa Barbara

Első helyen pedig Kovács Diána, és én végeztünk, gratulálok mindannyiunknak! 😛

Reméljük, a többiek nem keseredtek el nagyon és bízunk benne, hogy jövőre töretlen lelkesedéssel és még nagyobb létszámban jelentkeztek majd e jeles eseményre! A versenyművek egyébként még megtekinthetőek a dohányzónál! 😉