II. Lépő Bál

17669535312_ea468036c0_k

A Központi Kollégium történetében második alkalommal került megrendezésre a lassan hagyománnyá váló Lépő Bál. A formális részek már ismerősek lehettek: sétálójegy (ha mégis meggondoltad magad), dress code (hasonlóan a szakesteken megszokotthoz), welcome drink (piros vagy sárga Fény) és vacsora.

Az est házigazdája Pusztai Ádám volt, ő vezette le a megnyitót – ami tánccal kezdődött és tánccal zárult -, a ceremoniális részt, illetve a tombolasorsolást. Azok a kollégisták, akik csatlakoztak valamelyik öntevékeny körhöz, és a körön belül közösségi munkát végeztek, jutalomként belépőt kaptak a bálra, és egy kis ünnepség keretein belül mindenkit név szerint szólítottak: munkánkért cserébe kitüntetésben részesültünk két kitűző formájában, amelyek közül az egyik az öntevékeny körünk, a másik pedig a műfaj szimbóluma, amiben alkottunk. Itt is szeretnék ezért köszönetet mondani, és gratulálok minden társamnak, remélem, jövőre is együtt dolgozhatunk majd!

Mindezek után az elsősök és a végzősök kerültek porondra: az ünnepélyes eskü után egy pohár pezsgővel koccintottunk, és a földszinti tanuló sötétségbe borult. De nem az áram ment el: elérkeztünk a ceremoniális részhez, amikor behozták a Tűz Serlegét, és minden gólya beledobta a nevét. A Bál mellett egy másik hagyományt is továbbvittünk idén: az elsősök és a végzősök neve most is felkerült egy plakettre, amely a tavalyi alatt megtalálható a tanuló falán. Ennek köszönhetően mindannyian maradandó nyomot hagyhattunk a Központiban magunk után.

17051810973_530615d018_k

A bál azonban még csak most kezdődött el. A társalgóban helyet kapott egy úgynevezett fotósarok, ahol a lelkes fényképezkedők kedvükre kiélhették magukat, az este műremekei megtekinthetőek a Központi Kollégium Flickr oldalán.

A tanulóban közben zene szólt, és lehetőség volt arra is, hogy számokat kérjünk – a legnagyobb sikert megkérdőjelezhetetlenül egy ilyen akció jelentette a méltán híres „I’m sexy and I know it” ballada képében, amely egytől-egyig táncparkettre csábította a vállalkozó szellemű egyéneket.

Éjféltájban Bálkirály és Bálkirálynő született, majd az ő keringőjük után sor került a tombolasorsolásra, amelyre a jegyek elég hamar elkeltek. Sokan nem bízták a véletlenre, akadt olyan, aki 30 darab számmal szállt versenybe, hogy több esélye legyen a nyerésre.

A II. Lépő Bál összességében remek hangulatban telt. Remélem, 2016-ban még többen leszünk, még többen dobják a nevüket a serlegbe, még többen táncolnak, és még többen „harcolnak” majd a fotósarok népszerű központis keretéért…