Kopogtató Tábor 2014.

A Kopogtató tábor augusztus utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre, és legfőbb célja – azon kívül, hogy kóstolót adjon az egyetemi élet finomságaiból -, hogy megismertesse a várost, az egyetemet, a kollégiumot, és az embereket, akikkel a következő legalább tíz hónapot közösen fogod lehúzni: jóban, rosszban, egészségben, betegségben, gazdagságban, szegénységben, mindaddig, amíg a második félév el nem választ és  – ha szerencséd van (vagy nincs) – még azután is.

DSC_0590

Egy pénteki nappal indul a program: reggel nyolckor kinyílnak az aktuális kollégium kapui, hogy fogadja a gólyákat, és egészen délután háromig csupa (na, jó, azért annyira nem) komoly dolgokkal ütjük el az időt. Megérkezés után a seniorok és a patronálók segítenek kitölteni a hivatalos dokumentumokat, gondolok itt az ideiglenes lakcímbejelentőre, meg a többi finomságra, aztán ha kész, végre kezdetét veheti a Nagy Kaland. Az ágynemű felvétele, és egy rövid, de részletekbe kiterjedő eligazítás után az emeleten belül végre kinyílik előtted a lakóegység szépen erezett fa ajtaja, és megpillanthatod a helyet, ami az életed egyik legfőbb színterévé válik majd az elkövetkező időszakra

Miután az utolsó könnycsepp is elmorzsolódott, és a családi autó egy-két személlyel meg néhány bőrönddel megfogyatkozva eltűnik az Egyetem utca kanyarában, háromig még mindenkinek van egy kis ideje, hogy oldódjon az új környezetben, felállítson valamiféle képet magában a szobatársairól, kipakoljon, berendezkedjen, felhúzza az ágyneműt és behűtse a sört. Mert aztán szintenként mindenki összeül a társalgókban. Az első nap célja ugyanis az ismerkedés, főként egymással, ami először inkább hasonlít egy brutális memóriajátékra, aztán meg már csak röhögünk mindenen.

DSC_0841

Az éhes, sokat utazott kis gólyákra este a batyus vacsi vár és az eskütétel fél lábon, fél kézzel, fejjel lefelé, meg minden elképzelhető pozícióban, és mielőtt még naivan azt hinné valaki, hogy vége a napnak, nagyjából este tíztől a felkészülés kerül porondra. Szombaton ugyanis JÁTSZUNK! Ha voltál már akadályversenyen, lehet némi elképzelésed róla, hogy folyik nálunk egy ilyen, de persze itt minden kap egy kis vicces csavart. A Központi Kollégium 3 csapatra oszlik, 2-2 szintet összevonnak, illetve az egyik szint, két másik kollégiummal karöltve versenyzik, mert minden kollégium harcba száll a nagy díjért – aztán ezek külön kreatív teamekre oszlanak: van, aki zászlót fest, más a koreográfiát, megint más a csapat indulóját rakja össze.

DSC_0196

Az állomásokon ex-seniorok várnak majd, akiket a több pont érdekében érdemes mindenféle sütivel, meg hasonlókkal megvesztegetni. A Kopogtató színvonalát az is mutatja, hogy közöttük nem egy olyan emberkét találni, aki képes több száz kilométert utazni akár egy másik országból is, hogy részt vegyen a táboron, és megismerje azokat, akiknek volt olyan szerencséjük, hogy bekerüljenek az egyetemre, és kollégisták lettek.

Végül este az eredményhirdetés után részt vehetsz életed első egyetemi buliján.

Szóval miért érdemes eljönni?

Mert életed legjobb hétvégéje lesz, azt garantálom. Mert ez nem szól másról, csak nevetésről, a barátokról, a buliról, az izgalomról, az élményről, hogy milyen hamar tevékeny részévé válhatsz egy teljesen új közösségnek.

Szóval gyere el Te is! Találkozzunk a Kopogtatón!

 

Írta: Borbély Csilla