Központi Kollégium Nagyvetélkedő

A készülődés már legalább egy héttel megelőzte a nagy eseményt: csapatnevet kellett kitalálni, zászló és bemutatkozó műsor készült, de november 18-án este 20:00-ra az összes csapat készen állt a megmérettetésre.

Az idei csapatok a következőképp festettek:

  1. szint: Dilibogyósok
  2. szint: Tüntetők
  3. szint: Arabok
  4. szint: Hari Potter és a Titkok ganjája
  5. szint: Celeb vagyok, ments ki innen!
    15232490764_21bdd5b061_k

    Starfish. Ismerős?

Első körben minden csapat előadta a műsorát, a Dilibogyósok jóvoltából egy elmegyógyintézeti jelenetet láthattunk; a 2. szint csoportja egy tüntetésre kalauzolt el; az Arabokkal együtt imádkozattunk; a 4. szintesek megtanítottak mindenkit a helyes ganjatekerésre; a Celeb vagyok, ments ki innen! csapata pedig megmutatta, milyen az, amikor egy epizód forgatásánál hiba csúszik a gépezetbe.

A műsorok után kezdetét vette az igazi játék. A seniorok most is remek feladatsort állítottak össze a versengésre éhes központisoknak, amelyek közül a legemlékezetesebbek a Forma-1-es kerékcsere, a kínai nyelven előadott híres dráma vagy musical, a videoklip összeállítása egy előre megadott zeneszámhoz, és a zsűri kipingálása – vagyis egy jól elhelyezett bajusz… csak, hogy párat megemlítsek számos másik közül.

A csapatok nyerni jöttek, így a kezdeti izgatott hangulat hamar a tetőfokára hágott, a csapattagok karöltve küzdöttek az első helyért, és, hogy ezt megkaparintsák, maximális erőbedobással indultak neki a versenynek. Volt, aki az egész kollégiumot bejárta egy sárga melltartóért, megint más bevállalta, hogy élesben levágják a haját, az Arabok csapata pedig még attól sem riadt vissza, hogy Shakespeare Rómeó és Júliájának átdolgozását az előírt kínai nyelven túl, csupa férfi szereplővel adja elő, hogy a poén még ütősebb legyen. Ebben a számban a pálmát azonban még így is az első szint vitte, fergeteges alakításuk A hattyúk tavában egyszerűen szemet nem hagyott szárazon.

15828998506_692c612627_k

Rómeó és Júlia, a 3. szint előadásában

A forgatókönyv nagyjából az Ismerkedési Est szerint zajlott: ahogy már említettem, 20:00-kor kezdődött a vetélkedő, aztán 21:40-től volt egy kis pihenő 22:00-ig, onnantól fogva pedig éjfélig meg sem állt a móka. Eredményhirdetés előtt mindenki kiadhatta magából a felgyülemlett feszültséget a rögtönzött buliban: de mint mindig, most is elérkezett az idő, hogy pontot tegyünk az egész esemény végére. Éjfél körül újra fénybe borult a földszinti tanuló, mert a pontok összeszámolása után a zsűri nyertest avatott.

10301058_727394114012295_7173242221651164000_n

A győztes csapat

Az első helyen a Dilibogyósok, másodikon a Celeb vagyok, ments ki innen!, harmadik helyen pedig a Hari Potter és a Titkok ganjája végzett. A jól megérdemelt jutalom az első helyezetteknek egy rekesz sör, a többieknek pedig bor formájában érkezett. Az este azonban itt még nem ért véget, innentől fogva az ünneplés és a bulizás került előtérbe: egy darabig még épületen belül, aztán, azok számára, akik mindezek után éreztek magukban elég kedvet és erőt, a DC-ben folytatódott a vigadalom.

Írta: Borbély Csilla