“Mert kollégista vagyok én is, és leszek mindörökké.”

Idén első alkalommal került megrendezésre a Lépőbál a Központi Kollégiumban. És hogy miért érdemes eljönni? Lássuk.

14143823555_5310e0b3bb_b

Az első évüket befejező és a végzős hallgatók számára rendeztük a bált május 8.-án. A beléptetés a szakesteken megszokott módon dress code alapján történt. A belépő mellé minden résztvevő welcome drinket és vacsorát kapott, illetve aki az este folyamán gondolta volna meg magát, annak sem kellett bánkódnia, hiszen sétálósjegyet is lehetett váltani. A köszöntők után az elsősök elmondták esküjüket, amelyben a kollégiumi élet fő momentuma is megfogalmazódott: “Összeraktak minket, hogy megtanuljuk, mit jelent Központisnak lenni.” Ám igazán felszabadultak csak a végzősök lehettek az eskü felolvasása után, hiszen ők állnak egy igazán nagy lépés előtt, ahogy a fogadalmukban is áll: “Mától több vagyok, mint egy Neptun-kód vagy egy szobaszám. Központis vagyok, és amíg állnak ezek a falak, az is maradok.” 

Az este első meglepetésére sem kellett sokáig várni, minden résztvevő elsős és végzős neve felkerült egy plakettre a tanuló falán, amelyben megtestesül a Lépőbál hagyománya.

13957200370_2438e5d233_b

A következő meglepetése a szervezőknek, hogy minden elsős és végzős – aki a plaketten is szerepelt – egy piropapírt kapott, amelyen a nevük szerepelt, ezt pedig a Tűz serlegébe dobhatták. A serleg fénye adott igazán ünnepélyes hangulatot a bálnak, és ezt szerencsére a tűzriadó szirénája sem rontotta el.

13957142179_bb7de7227f_b

A bál folyamán tombolát is lehetett vásárolni. Rengeteg nyeremény volt, így senkinek nem kellett csüggednie, szinte mindenki nyerhetett valamit. Sok támogatói ajándék is érkezett, illetve kollégiumi ajándékokból is volt bőven (bögre, póló, toll, kulcstartó). A vendégek szavazhattak bálkirálynőre és bálkirályra is, amelynek nyertesei Domján Ágnes és Lóth Ádám lettek. A tombolahúzás után a buli hajnali 2-ig folytatódott, ahol a D-klubból már ismert italválasztékból választhatta ki mindenki a kedvére való frissítőt, így pedig igazán fergeteges hangulat kerekedett az este végére.

14140910332_cbba3ec5ab_b

Találkozzunk jövőre is!