2013-08-10

Tudnivalók

Összeszedtük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket és igyekeztünk maradéktalanul megválaszolni azokat. Ha olyan kérdésed van, amire itt nem kapsz választ, semmi pánik. Írj egy üzenetet az info@kozpontikoli.hu címre!

Kollégiumi felvétel

 Mi alapján vesznek fel koliba?

A kolis felvételi szakonként és szemeszterenként történik. A férőhelyeink 85%-át tanulmányi alapon osztjuk ki, 10%-át szociális alapon, 5% pedig közösségi alapon kap elhelyezést (elsősöknél a közösségi alap kategória nem létezik, náluk 90% a tanulmányi rész). Különbség van elsős és felsős felvételi között:

elsősöket a felvételi pontszámuk alapján sorolják be kollégiumi férőhelyekre,

felsősöket az utolsó két félév ösztöndíjindexe alapján (mivel tavaszi vizsgaidőszakban van jelentkezés, ezért az utolsó két lezárt félév = az előző év tavaszi és adott év őszi féléve). A kollégiumi felvételi alapelveket itt találod.

Milyen az érvényes elsős kolijelentkezés?

  • Elsősként a kollégiumi igénylő lapot itt le tudod tölteni (2019. július 24-ét követően!), és kitöltöd.
  • Ha szociális alapon is szeretnél kollégiumot igényelni (az ehhez szükséges adatlapot itt találod), akkor ezt a lapot is töltsd ki és küldd vissza. A szükséges mellékleteket csatold!
  • Postára adás határideje: 2019. augusztus 2.
  • Minden mellékletet csatoltál?

Lakcímkártya másolat, Igazolványkép (a hátulján a neveddel és szakoddal), Felcímzett és bélyegzett válaszboríték (114*162 mm, LC6 típusú boríték)

  • Minden kollégiumot rangsoroltál?
  • Te, mint leendő kollégista, aláírtad az igénylőlapot?

FONTOS: Nincs lehetőség utólagos pótlásra, úgyhogy semmit se hagyj ki!

Kollégiumi bentlakással kapcsolatos kérdések

Kollégiumi beköltözés

Kollégiumi beköltözésre az elsőéveseknek augusztus 31-én, a Kopogtató Tábor ideje alatt van lehetőség. A felsőbb évesek szeptember 2-án költözhetnek be a kollégiumba. Erről bővebb információt a kiértesítő leveledben találsz.

Férőhely lemondás

A kollégiumi jogviszony megszüntethető mindkét fél részéről egyhavi felmondási idővel. Ebben az esetben az aktuális hónapra esedékes kollégiumi térítési díjat a hallgató köteles kifizetni. A hallgató általi kollégiumi felmondási idő bejelentése a Neptun rendszeren keresztül a táblázatban fellelhető ütemezés szerint történik:

Bejelentés (-ig) Kiköltözés (-ig) Utolsó fizetett kollégiumi díj
augusztus 29. Szeptember havi
 szeptember 30.  október 31.  Október havi
 október 31.  november 30.  November havi
 november 28.  december 23.  December havi
 december 23.  január 31.  Január havi
 január 31.  február 28.  Február havi
 február 28.  március 31.  Március havi

Február 28. után csak rendkívüli felmondásra van lehetőség. A kollégistának magának kell gondoskodnia a megüresedő férőhelyének betöltéséről olyan nappali tagozatos hallgatóval, aki kollégiumi felvételre jogosult, és a várakozólistán a sorrendben a következő. Ha nincs várakozólista, akkor nappali tagozatos, hallgató költözhet a helyére, aki más kollégiumban nem kollégista. Ha férőhelye üresen marad a kiköltözése után, akkor a hátralévő időszakban az önköltséges kollégiumi díjat kell kifizetnie. A férőhelyedet egy Neptun kérvény segítségével tudod lemondani, ezt a Neptunban az Ügyintézés – Kérvények menüpontban találod. A lemondás leadása után a kollégiumi szeniorodat is keresd meg.

Kolidíj fizetés

Nem nagy kunszt :). A kollégiumi díjakat a Kollégiumi Iroda írja ki a Neptunba. Neked arról kell gondoskodnod, hogy a virtuális gyűjtőszámládon legyen elég pénz a kiírt tétel kifizetésére. A pénzt te is vagy akár a szüleid is utalhatják, a lényeg az, hogy a következő módon utald:

Jogosult neve: PANNON EGYETEM Jogosult bankszámla száma: 10048005-01426696-01120008 A közlemény rovatban a következő formában kell feltüntetni a Neptun-kódod (kizárólag Neptun-kódot írj ide, különben a rendszer nem tudja azonosítani): NK-BATMAN (ahol a BATMAN helyére írd a te saját Neptun-kódod)

Az átutalt összeg a banki teljesítést követően legkésőbb 7 munkanap alatt felkerül a Neptunos virtuális gyűjtőszámládra. Ha hibásan töltöd ki a közlemény rovatot, az összeg feldolgozása több hétbe is tellhet. Ha nem sikerül beazonosítani, hogy ki a kedvezményezett, akkor 4 hét után visszautalják. Hibás kitöltés esetén az Egyetem Pénzügyi Osztálya egy 2 000 Ft-os tételt is kiír neked a Neptunba különeljárási díj címén.

Mikor, mennyit kell fizetni?

  • A szeptember-október hónapokat egyszerre fizeted októberben.
  • Novembertől áprilisig minden hónap 9-ig fizeted az adott havi kolidíjat a fenti módon.
  • A május-június hónapokat egyszerre fizeted májusban.

Ha határidőre nem fizeted be az összeget, 2 000 Ft pótdíjat írnak ki neked és adott hó 23-ig kapsz fizetési haladékot. Ha eddig sem sikerül kifizetni a tartozásod, akkor a kollégiumra vonatkozó önköltségi díj is kiírásra kerül.

Kollégiumi csere

A Kollégiumi Iroda Dokumentumtárából töltsd le ezt a nyomtatványt, nyomtasd és értelemszerűen töltsd ki. Írja alá az összes érintett szobatárs és szenior, mert a Kollégiumi Iroda csak ekkor tekinti érvényesnek. A további teendőkről az Iroda személyesen tájékoztat, miután leadtad a kérelmet.

Nem tudsz kivel cserélni?

Erre is van megoldás, a Panda Büfé egyik oldalán találsz egy hirdető felületet.