VI. Lecsófőző verseny

2014. szeptember 25-én a Központi Kollégium tűzrakó helyeinél került sor a VI. Lecsófőző versenyre Balogh Ákos negyedik szintes senior, valamint Nagy-B. Gergő első szintes senior szervezésében.

01

Az eseményhez a veszprémi campus kollégiumai csatlakoztak, a Teleki, a Központi, a Hotel Magister, a Jedlik, a Várfok, a Harsányi, és a távolság ellenére a Nereus kollégium lakói is nagy számban jelen voltak, illetve külön versenybe szálltak a kollégium dolgozói közül Jani bá’, Klári néni, Feri és Peti a gondnokok, illetve Pusi és Kati a Kollégiumi Irodáról, illetve a HÖK is képviselte magát egy csapattal.

Az esemény hivatalosan 15:30-kor kezdődött, a legtöbb ember 16:00-kor szállingózott a helyszínre. A tapasztaltabbak tudták, hogy ide a dresscode a „játszósruhát” jelenti, amit nem sajnáltak, ha koszos, illetve füstszagú lesz.

IMG_1743

Eszközöket, mint pl. bográcsot és keverőkanalat, a kollégium biztosított. Miután mindenki megkapta a felszerelését, a csapatvezetők kihúzták a számokat, hogy kinek hol lesz a tűzrakó helye. Az alapvető hozzávalókat a Grand Canyon illetve a Jakova pékség nagylelkű felajánlásának köszönhetjük. Közel 21 kg alapanyagot kaptunk támogatásként Pépitől illetve a Jakova pékségtől. Ezeken kívül mindenki kedve szerint ízesíthette, fűszerezhette, „turbózhatta” remekművét. Bár az időjárás idén nem éppen bográcsozásra volt alkalmas, a versenyzők lelkesedése és kitartása mégsem tört meg egy kis eső ellenére sem. Minden kollégium kis csapata lelkesen szeletelte, aprította a sok paprikát, hagymát, paradicsomot. Az előkészületek közepette készült pár felvétel „Pózolj zöldséggel!” címen. A versenyről készült videó megtalálható a kollégium Vimeo csatornáján.

04

Nem készült két egyforma lecsó, s kivétel nélkül mindegyik nagyon finom lett. A zsűri tagjainak – név szerint Hari, Dodó és Bata – nem volt egyszerű dolga a pontozásnál. Akadt köztük kolbászos, gombás, csípős, enyhe, szóval szinte minden változatban előfordult. Aki csak kóstolni jött, annak bizony igyekeznie kellett az elsők között érkezni, hiszen a versenyművek hamar elfogytak.

A nyertes csapatok kaptak fakanalat, amin látható volt a kollégium emblémája, valamint az elért helyezés. Az eredmény pedig a következő lett: harmadik helyen a Központi Kollégium, második helyen a Nereus kollégium, első helyen pedig a Teleki kollégium végzett. Szegi Balázs csapatában hatalmas volt az öröm, de mindenki más is jókedvvel távozott a helyszínről.

Jövő ilyenkor ismét belecsapunk a lecsóba! 😉

Írta: Rezes Vivien