VII. Lecsófőző verseny

Idén szeptember 24-én, a szokásos csütörtöki napon, immár hetedik alkalommal került megrendezésre a kollégiumok – és HÖK – közötti gasztronómiai verseny: a Lecsófőző.
A vállalkozó szellemű versenyzők fél négyre érkeztek az alagsori konferenciaterembe, hogy kihúzzák, melyik tűzrakóhelynél készíthetik el az idei év felejthetetlen lecsó-alkotását.
A Központiból is rengetegen érkeztek, hogy segítségére legyenek a csapatnak, és mindenkinek jutott munka. Paprikát, paradicsomot, hagymát vágtunk és aprítottunk, kolbászt szeltünk, beszélgettünk és jól éreztük magunkat egész délután.
Az elkészült lecsókat aztán fél hét felé tálalta minden csoport a zsűrinek (Blaskó Brigitta, Heller Balázs, Balogh Ákos, Danyi István, Szegi Balázs), akiknek már csak azért sem lehetett könnyű dolga a sorrend felállításában, mert minden csapat másképp alkotta meg a sajátját, és minden változat szörnyen finom lett. Míg a zsűri mérlegelt, az egész társaság felkerekedett: hiszen innentől fogva szabad volt a vásár. Mindenki abból a változatból/azokból a változatokból vacsorázott be, amelyikből/amelyekből csak akart.
Sietni kellett azonban, mert nagyjából az onnantól számított tíz percben, hogy elkezdték kimerni az ételeket, a Központi „versenyműve” például el is fogyott. Akinek nem jutott belőle, őt sajnos nem tudom megnyugtatni, ugyanis ez alkalommal az eddigi évek egyik legjobb lecsóját sikerült összehozni.
Miután minden elfogyott, este hét környékén megszületett a döntés, és ez alapján a végleges sorrend a következőképpen alakult: első helyen a Hotel Magister, másodikon a Központi Kollégium, harmadikon a Jedlik, negyediken a Nereus, ötödiken a HÖK csapata, hatodikon pedig a Várfok-Harsányi kollégiumok kettőse végzett. Gratulálunk nekik!
Az eseményt egyébként a Jakova Pékség, a Veszprémi Egyetemi Kollégiumért Alapítvány, a PE Műszaki Informatikai Kar, a Grand Canyon és a Panda Büfé támogatta, akiknek ezúton is nagyon szépen köszönjük, hogy hozzájárultak a VII. Lecsófőző Verseny sikeres megvalósításához!